Príprava majstrovstiev sveta juniorov vo vodnom slalome je v plnom prúde

04.04.2013 Liptovský Mikuláš

04.04.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Predseda Slalomárskej komisie Medzinárodnej kanoistickej federácie (SK ICF) Jean-Michel Prono navštívil dnes Liptovský Mikuláš. Mesto a tamojší Areál vodného slalomu Ondreja Cibáka budú dejiskom júlových majstrovstiev sveta juniorov a pretekárov do 23 rokov vo vodnom slalome.
Do pretekov by sa mala stihnúť dostavať aj lodenica v areáli, ktorá pre nedostatok finančných prostriedkov musela byť na čas zakonzervovaná. Je dostavba by mala byť ukončená v máji tohto roka. „Som prekvapený veľkosťou zázemia, ktoré sa tu podarilo vybudovať v uplynulých rokoch. Klub aj asociácia sú známe tým, že už organizovali medzinárodné preteky na vysokej úrovni. Cieľom mojej návštevy je zabezpečiť organizáciu pretekov z pohľadu pretekárov, novinárov a divákov na čo najvyššej úrovni,“ povedal predseda SK ICF Jean-Michel Prono.
Liptovskému Mikulášu sa už dvakrát podarilo do mesta dotiahnuť preteky na európskej úrovni. Tento rok budú majstrovstvá jediným svetovým podujatím olympijských športov na Slovensku. Mesto bude hlavným partnerom organizátorov pri otváracom a záverečnom ceremoniáli a podujatie podporí aj ekonomicky. „Robíme všetko preto, aby sme zabezpečili vysielanie pretekov vo verejnoprávnej televízii. Chceme tak docieliť, aby tento šport dostal dostatočný priestor pred slovenskou verejnosťou,“ prízvukuje primátor mesta Alexander Slafkovský.
Počas piatich dní od 16. do 20. júla sa v Liptovskom Mikuláši stretne juniorská slalomárska elita, kde bude mať svoje želiezka v ohni aj domáci Kanoe Tatra Klub Liptovskom Mikuláši. „Vždy sme usporiadali preteky európskej úrovne. Teraz bude konkurencia silnejšia, ale dúfame, že sa nám podarí získať päť alebo šesť medailí,“ dodáva Ivan Cibák, predseda Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode.

Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie
a marketingu MsÚ
Liptovský Mikuláš
 

Vyberte región